מחלקת תינוקות
החזון שלנו להעניק טיפול איכותי בטיחותי ואישי לכל ילוד והוריו, מרגע הלידה, משך האשפוז ועד שחרורו בבריאות מרבית הביתה.
אוכלוסיית היילודים בבית החולים הצרפתי מונה עד- 3000 תינוקות בשנה. אנו משרתים אוכלוסיית עיר נצרת, נצרת עילית וכפרים סמוכים בצפון המדינה. במחלקה שוהים הילודים בשעות הראשונות לאחר הלידה עד מספר ימים. תינוקות משוחררים בד”כ אחרי 48 שעות ללידות רגילות ואחרי ארבעה ימים ללידות בניתוח קיסרי.
במחלקת ילודים תקבלו טיפול מקצועי, מקיף ותומך לתינוקות ולהורים, תוך דגש על איכות השירות והקשבה להורי התינוקות ומתן מענה מקצועי לבעיות רפואיות. אנו מעודדים את הקשר הטבעי והבריא בין הילוד והוריו, החל מרגע הלידה, תוך קידום הטיפול האישי ושיתוף ההורים בטיפול בתינוק.
המחלקה נמצאת בתהליך מתמיד של שיפור באיכות הטיפול ובטיחות הטיפול. אצלנו במחלקה צוות אחיות ורופאים מומחים בטיפול בילודים הם אלה שיטפלו בכם ובתינוקכם. בנוסף, צוות יועצים מקצועיים מתחומים שונים המשתלבים בטיפול בתינוקות במידה והתעוררו שאלות מיוחדות (כירורגיה, נוירולוגיה, קרדיולוגיה, אורטופדיה, אנדוקרינולוגיה וכו’). לפי צורך ניתן שירות של עובדת סוציאלית.
הכישורים שלנו
אנחנו מאוד מקצועיים
בית החולים סנט וינסנט די פול – הצרפתי – יהיה מרכז רפואי מוביל בנצרת והסביבה במתן טיפול ושירות איכותי, מקצועי, בטיחותי, אנושי ונגיש.
בית החולים שלנו יוביל באקדמיה, הוראה ובמחקר בתחומי הרפואה השונים וידאג לגיוס והכשרת מיטב המטפלים והשירותים לתושבי נצרת והאזור.
אלבום תמונות
טלפון : 04-6509086
פקס: 04-6509002
מיקום המחלקה: בניין ראשי, קומה 2.
12:30-14:30
18:30-20:00
לשירותך, במחלקה עובד צוות רב מקצועי, המורכב מרופאים, אחיות, יועצות הנקה מוסמכות, קלינאי תקשורת, פיזיותרפיסטית ועובדת סוציאלית. תקבלו מהצוות יחס אישי, חם ומקצועי בכדי להפוך את תהליך הלידה ושהות במחלקה לחוויה אישית וטובה.
מנהל המחלקה : ד"ר חוסאם עומרי
מנהל תינוקות: ד"ר ראפת אשקר
אחות אחראית מחלקה: גב' ולרי ברש
צוות רופאים:
ד"ר ראפת זועבי
ד"ר כנאן עודה
מחלקת יילודים נמצאת בסמוך למחלקת טיפול נמרץ פגים וילודים, באותה קומה עם מחלקת יולדות לנוחיות היולדות והמשפחות.
השיטה הנפוצה אצלנו- שהיית התינוקות אצל אמהות- ביות חלקי. בזמן הטיפולים תינוקות נשארים במחלקה לצורך לקיחת בדיקות דם או בדיקת רופא ואחיות מחלקת יילודים מטפלים בהם, בשעות הלילה תינוקות שוהים במחלקה. נשים המעוניינות בביות מלא צריכות לפנות לאחיות במחלקת ילודים לקבלת הסבר והדרכה.
במקביל, תקבל האם במחלקת יילודים הדרכה שוטפת לגבי הטיפול ביילוד והדרכה לגבי ההנקה, שתינתן ע"י יועצות הנקה מוסמכות וצוות אחיות המחלקה.
במחלקה נעשית הדרכה קבוצתית לטיפול בתינוק והנקה, הניתנת 4-5 פעמים בשבוע, בין השעות 08:30 – 09:30 בחדר אוכל במחלקת יולדות.
ניתנת כל יום בשעות האכלת התינוקות ליד מיטת היולדת או בחדר הנקה במחלקת יילודים. ההדרכה בחדר הנקה ניתנות על ידי יועצות הנקה מוסמכות.
הדרכה פרטנית לרחצה ו/או טיפול בתינוק ניתנת לפי צורכי האם בתאום עם אחות במחלקת יילודים במשמרת ערב.
לתינוק הנולד שני סרטי זיהוי הכוללים שם מלא ותעודת זהות של האם וסרט צבעוני נוסף עם תעודת זהות של האם והילוד ותאריך לידה. בכל כניסה ויציאה של התינוק מחדר התינוקות, יעבור תהליך זיהוי באמצעות סרטי זיהוי שעליו. אין להוריד את סרטי הזיהוי עד לאחר השחרור!! בטיחות התינוק נמצאת בראש מעיננו!!
לשם הגברת בטיחות היילוד במהלך שהותו ליד האם אין להשאיר בחדר תינוק ללא השגחת אדם בוגר אפילו לא לדקות ספורות!
יש להחזיר את התינוק למחלקה במידה ואין מי שישגיח עליו.
לא להסתובב עם התינוק על הידיים, במעבר מחדר לחדר נא להשתמש בעריסה.
אין לצאת מתחומי המחלקה עם התינוק.
אין לישון עם התינוק במיטת היולדת, יש להחזירו לעריסה ולהשכיבו על הגב.
בעת שהות התינוק ליד אמו, עליה לשים לב לשינויי צבע, התנהגות ומצב ערנות התינוק. במידה וחל שינוי כלשהו בתינוק כמו: הקאות, או שינוי צבע (הכחלה) – על היולדת לבקש עזרה מידית מהצוות.
במידה והאם חשה חולשה או עייפות, יש להחזיר את התינוק לעריסה.
במהלך שהות התינוק במחלקת ילודים הוא נמצא במעקב וטיפול סיעודי ורפואי אשר חיוני לבריאותו.
לאחר הלידה התינוק מגיע למחלקת ילודים, עובר תהליך זיהוי ומסירת מידע עם מיילדת ואחות מח' תינוקות. במחלקה תינוק עובר הערכה ראשונית על ידי אחות, רחצה ראשונית, חיסונים ובדיקת רופא.
ויטמין K בזריקה ניתן לכל תינוק למניעת דימומים שיכולים להיגרם עקב חוסר בשלות של מרכיבי קרישה.
חיסון נגד צהבת נגיפית B בזריקה ניתן לכל תינוק, כחיסון פעיל למניעת הדבקה בהפטיטיס B. אצל אמהות נשאיות, התינוק יקבל בנוסף חיסון סביל ( נוגדנים להפטיטיס B ).
כאשר ההורים לא מעוניינים או מתנגדים לבדיקות או לטיפולים שצוינו, יש לדון על כך עם מיילדת בקבלה לחדר לידה בתאום עם רופא ילדים.
קיימת אפשרות למתן ויטמין K דרך הפה, אך יעילות טיפול זה פחותה בהרבה לעומת מתן בזריקה לתוך השריר.
מיועדות לגלות בקרב היילודים את אלה הנמצאים בסיכון לפתח סימנים של מחלה חמורה בעזרת גילוי מוקדם של סמנים של מחלות אלה בדם. רשימת 11 המחלות, נקבעה על פי החלטה של משרד הבריאות הישראלי, הכוללת בין היתר פנילקטנוריה, תת תריסיות, הפרעות של בלוטת יותרת הכליה, מחלות מטבוליות ועוד.
הבדיקות נלקחות מכף הרגל של תינוק בגיל 42 עד 72 שעות על ידי אחיות המחלקה. יש לקחת בחשבון שהגיל המינימאלי, ללקיחה של בדיקות הסקר, הינו 36 שעות כדי שתוצאות הבדיקות יהיו אמינות.
את תוצאות הבדיקות ניתן לבדוק באתר אינטרנט של משרד הבריאות:
http://www.health.gov.il/yelod/default.aspx
מיועדת לאתר מוקדם את היילודים הסובלים מליקוי שמיעה מולד, העשויים להזדקק לשיקום שמיעתי בגיל מוקדם מאוד (כ-6 חודשים). הסקר מבוצע אצלנו על ידי צוות קלינאים תקשורת מיומנים. במידה ובמשפחתכם סובלים מליקויי שמיעה וחירשות, נא למסור את המידע לצוות המחלקה!
הדרכה להנקה – מתבצעת ע"י אחיות יועצות מוסמכות להנקה בחדר הנקה ובחדר היולדת. ההדרכה כוללת הדרכה קבוצתית והדרכה פרטנית. יועצות הנקה עומדות לרשות היולדת כל ימות השבוע במסגרת המחלקה.
הדרכה לקראת שחרור – מספקת מידע על הטיפול הראשוני בתינוק: החתלה, רחצה, טיפול בטבור, הזנה, שמירה על חום גוף, בטיחות בכביש ובבית, מניעת מוות בעריסה, מניעת תסמונת התינוק המנוער, ונושאים נוספים. ההדרכה מתבצעת ע"י צוות מחלקת יילודים ומתקיימת בחדר אוכל מחלקת יולדות בשעה 21:30 בכל ימות השבוע.
הדרכה אישית – במהלך היום, אחות ממחלקת יילודים עוברת בין היולדות, ומספקת הדרכה וסיוע בכל הקשור בטיפול בתינוק ובהנקה.
שחרור התינוק הבריא לביתו נעשה לאחר 48 שעות אם נולד בלידה עצמונית או ביממה רביעית אם תינוק נולד בניתוח קיסרי.
בבוקר יום השחרור, התינוק נבדק ע"י רופא מומחה ילדים ונערכות בדיקות שגרתיות.
במכתב השחרור תקבלו סיכום האשפוז וממצאי הבדיקות והמלצות להמשך מעקב, פנקס חיסונים ודפי מידע. תקבלו הסבר מפורט על הטיפול בתינוק בבית, מעקב טיפת חלב, ההנקה, בטיחות התינוק בבית וברכב.
אחות המחלקה מבצעת את תהליך השחרור, יחד עם הלבשת התינוק ומדריכה את ההורים ועוברת על מכתב השחרור הרפואי ופנקס חיסונים. תקבלו דפי מידע עם נושאים מרכזיים והכרחיים להמשך הטיפול בתינוק כגון:
- מצבים המחייבים פנייה מידית לטיפול רפואי
- הזנת היילוד
- תנוחת היילוד
- רחיצת היילוד
- החתלה וניקוי הפרשות
- שמירת חום הגוף, לבוש, כיסוי העריסה וויסות טמפרטורת החדר
- טיפול בגדם הטבור
- טיפול תרופתי
- מעקב צהבת
- בעיות רפואיות וסיעודיות שהופיעו במהלך האשפוז
- בעיות רפואיות המחייבות המשך מעקב (אם היו)
- החובה להסעת התינוק בכסא בטיחות
- מעקב רפואי וביקור בתחנת אם וילד
- נושאים רפואיים וסיעודיים שהועלו על ידי היולדת
לשחרור התינוק חובה להביא כיסא בטיחות לרכב בעל תקן. אחות מושיבה את התינוק בכיסא יחד עם ההורים תוך מתן הסבר על בטיחות בכביש. שעות השחרור – 11:00-14:30. במידה ונוצר צורך לאחר או לדחות את השחרור, אנו נודיע להורים מראש במידת האפשר.
מומלץ להורים לפנות לתחנה אם וילד תוך מספר ימים ממועד היציאה מבית החולים, להסדיר ביטוח בריאות עבור התינוק בהקדם ולבחור רופא ילדים להמשך מעקב רפואי.
במסגרת המחלקה פועלת מרפאת מעקב ילודים בשעות הבוקר- 9:00-10:30, לצורך מעקב אחר תינוקות ששוחררו עם רמת צהבת, הדורשת מעקב אצלנו או בעיה רפואית אחרת המצריכה זאת.
ישיבת בוקר מחלקתית מתקיימת בכל יום. בישיבות אילו נערכים דיונים על תינוקות עם בעיות מיוחדות המאושפזים במחלקה ודרכי הטיפול בהם. ישיבה מדעית של צוות רופאי המחלקה ובין מחלקתית מתקיימת פעם בשבוע בשיתוף מחלקת ילדים והדמיה, פעם בשבועיים בשיתוף עם חדרי לידה.
מחלקת ילודים ופגים מוכרת על ידי המועצה המדעית הישראלית להתמחות בנאונטולוגיה.
במחלקה מבצעים מחקרים סיעודיים ורפואיים בשיתוף מכון לב ומחלקת ילדים, מחלקת נשים.
רופאי המחלקה משתתפים בקביעות בכינוסים והשתלמויות בארץ ובחו"ל ומקפידים על קיום רמה מקצועית גבוהה המשולבת ביחס אנושי, לטובת ציבור החולים והקהילה.
הכישורים שלנו
אנחנו מאוד מקצועיים
בית החולים סנט וינסנט די פול – הצרפתי – יהיה מרכז רפואי מוביל בנצרת והסביבה במתן טיפול ושירות איכותי, מקצועי, בטיחותי, אנושי ונגיש.
בית החולים שלנו יוביל באקדמיה, הוראה ובמחקר בתחומי הרפואה השונים וידאג לגיוס והכשרת מיטב המטפלים והשירותים לתושבי נצרת והאזור.